ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Три интересни заглавия в събота на София Филм Фест в Пловдив

Фестивалният ден започва с румънския „Интрегалде“, след което предстои „Историята на жена ми“ на носителката на „Златна мечка“ Илдико Енди, а денят ще приключи с култовата сръбска комедия „Когато порасна, ще стана кенгуру“

Три интересни заглавия представя програмата в съботния ден на „София Филм Фест в Пловдив“. Фестивалният ден започва с румънския „Интрегалде“, след което предстои „Историята на жена ми“ на носителката на „Златна мечка“ Илдико Енди,

а денят ще приключи с култовата сръбска комедия „Когато порасна, ще стана кенгуру“

 

Програмата в събота се открива в 15.30 часа с румънския „Интрегалде“. Мария, Дан и Илинка в джипа си по калните пътища към градчето Интрегалде, когато срещат възрастен мъж. Неспокойният и бъбрив Кенте ги моли да го закарат до близката дъскорезница. Той обаче се оказва ненадежден в указанията си, а отказът му да остане с групата въпреки лютия студ, се превръща в морален казус.

Един от най-добрите филми на тазгодишния фест предстои от 17.30 часа. „Историята на жена ми“ на Илдико Енеди, адаптация на едноименния роман на Милан Фющ е спряган като връх в нейното творчество. Якоб Щьор, морски капитан, прави залог с приятел, в кафене, че ще се ожени за първата жена, която влезе. И ето, че в заведението влиза Лизи. Следва коварен лабиринт от страст, ревност и най-екстравагантният любовен триъгълник след „Опасни връзки“.

Фестивалният ден завършва с култовата  сръбска комедия „Когато порасна, ще стана кенгуру“. Пълен със заразителен балкански хумор, малко тъжен и много съвременен, филмът разказва едновременно три истории с локация Белград, наши дни. Героите живеят ден за ден и прекарват времето си в пийване, шляене, свалки, пушене на трева. Младостта им отминава, а в живота си май не са постигнали нищо и лекичко ги хваща страх. Затова всеки се вкопчва в каквото може – един в любовта, друг в тото шанса, трети чака НЛО-то да направи нещо по въпроса. Прожекцията е с начало 20.30ч .

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина